Μπουρνούς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει πλήρως το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Αφεντέλι

0

Την αντίδραση του βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, προκάλεσε η απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τη δυνατότητα αποτροπής της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της παραλίας στη Σκάλα Ερεσσού.

Ειδικότερα, η απάντηση διά στόματος του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαου Ταγαρά, που έλαβε ο βουλευτής σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει πως δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης η αποτροπή της τσιμεντοποίησης της παραλίας.

Ανακοίνωση Γιάννη Μπουρνού 

Επιβεβαιώθηκε η αναμενόμενη πλήρης κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα στο Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού. 

Κατόπιν κοινοβουλευτικής ερώτησης που καταθέσαμε για το θέμα τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της ΝΔ, δια του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ταγαρά, αφού μας παρέθεσε ένα κενό νοήματος ιστορικό της υπόθεσης, αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί – ενώ ουσιαστικά δεν θέλει – να κάνει τίποτα για να αποτρέψει την καταστροφική τσιμεντοποίηση της παραλίας στη Σκάλα Ερεσού.  

Η κυβέρνηση-πλασιέ του real estate και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, με την παθητική στάση της, όπως φάνηκε άλλωστε και από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αθανασίου στο Αφεντέλι, εναντιώνεται ανοιχτά στον αγώνα και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη διαφύλαξη του ανοιχτού και ελεύθερου χαρακτήρα της παγκοσμίου φήμης παραλίας της Δυτικής Λέσβου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλευρό των Ερεσιωτών.  Θα νικήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X