Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα για προστασία από την κακοκαιρία σε συνθήκες ακρίβειας

0

Δήλωση για την προστασία από την κακοκαιρία σε συνθήκες ακρίβειας εξέδωσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Η βουλευτής αναφέρει πως «το ελάχιστο που απαιτείται τώρα είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος και προστασίας απ’ την ακρίβεια των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα

Μέσα στις συνθήκες της παγωνιάς και του χιονιά τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο τσουχτερό κρύο και στον τσουχτερό λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης. Έτσι μεταφράζεται στην πράξη η απελευθέρωση της ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση και τα «πράσινα άλογα» της ανάπτυξης, στην οποία ομνύουν όλα τα άλλα κόμματα.

Η εικόνα βέβαια θα ήταν πολύ διαφορετική αν, αντί για μέτρα- γιατροσόφια, η κυβέρνηση εφάρμοζε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια!

Το ελάχιστο που απαιτείται τώρα είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Με ευθύνη της κυβέρνησης να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσα σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών.

Με ευθύνη των δήμων να λειτουργήσουν θερμαινόμενες αίθουσες για να προστατευτούν απ’ το κρύο όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη. Να εξασφαλισθεί διαρκής θέρμανση σε όλα τα σχολεία, με δεδομένη την ανάγκη συνεχούς αερισμού των αιθουσών λόγω της πανδημίας.

Αυτονόητη και επιτακτική ανάγκη είναι να προστατευτούν από τις συνθήκες της κακοκαιρίας και οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και στις δομές των άλλων νησιών και είτε μένουν χωρίς ρεύμα στην παγωνιά είτε καίγονται στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος και προστασίας απ’ την ακρίβεια των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X