Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία: Στάση εργασίας και Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου

0

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία ορίστηκε η Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ,  ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ).

Σύμφωνα με το κάλεσμα που εξέδωσαν η δράση στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση. Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάση  εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων αφορούν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ταυτόχρονα μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι απαιτούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Λήμνος: Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου

Στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Νοσοκομείο (στην είσοδο της παλιάς πύλης) στις 12.30 το μεσημέρι. Στο κάλεσμα που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως η κυβέρνηση «μαζί με την ατομική ευθύνη, με την οποία προσπάθησε να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας, διολισθαίνει  και στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί».

Εκτός από τα αιτήματα που αφορούν το σύνολο των κινητοποιήσεων, ειδικά για τη Λήμνο, τα σωματεία εργαζομένων διεκδικούν:

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας  – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.
  • Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρει πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και να στελεχωθεί η επιτροπή με μόνιμο προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X