Αναβάλλεται η κινητοποίηση της Τετάρτης έξω από το Νοσοκομείο Λήμνου

0

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ημέρας πανελλαδικής δράσης για την υγεία, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Νέα ημερομηνία για τις κινητοποιήσεις ορίστηκε η Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση των σωματείων εργαζομένων της Λήμνου στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 π.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου.

Ειδικά για τη Λήμνο, τα σωματεία εργαζομένων διεκδικούν:

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας  – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.
  • Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρει πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και να στελεχωθεί η επιτροπή με μόνιμο προσωπικό.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X