Ανοιχτή επιστολή στο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου

0

Ανοιχτή επιστολή προς το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλη, απευθύνει ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Μύρινας, Αθανάσιος Φατής.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η προφορική εντολή του κ. Θεοφανέλλη προς τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων της Λήμνου να ενημερώσουν για τους εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν μάθημα μέσω webex, όσο και για τους λόγους μη παροχής της τηλεκπαίδευσης.

Ο κ. Φατής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν παρείχε τηλεκπαίδευση, ενώ στηλιτεύει την επιλογή του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου να αναλώνεται σε ένα κυνήγι μαγισσών εν μέσω κακοκαιρίας, παίζοντας το χαλασμένο τηλέφωνο με τις διευθύνσεις των σχολείων.

Ανοιχτή επιστολή στο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου

Κύριε Θεοφανέλλη Τιμολέων,

Με αφορμή τη χθεσινή προφορική εντολή σας προς τους/τις διευθυντές/ριες των σχολείων της Λήμνου να σας ενημερώσουν εγγράφως τόσο για τους/ις εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν μάθημα μέσω webex, όσο και για τους λόγους μη παροχής τηλεκπαίδευσης, σας στέλνω αυτήν την επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσω ‘’αυτοπροσώπως’’ ότι χθες δεν παρείχα τηλεκπαίδευση.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν έκανα τηλεκπαίδευση είναι ότι αφενός αδυνατώ να τηλε-εργαστώ από τον χώρο της οικείας μου, αφετέρου η σχολική μονάδα στην οποία εργάζομαι, δεν λειτούργησε για λόγους ασφαλείας μαθητών/ριών και διδασκόντων/ουσών (δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δήμου Λήμνου).

Κύριε προϊστάμενε, αντί να παίζετε το χαλασμένο τηλέφωνο με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων, μέσω άτυπων-προφορικών εντολών, θα ήταν πιο ηθικό και τίμιο (η τιμιότητα μάλιστα συγγενεύει με την τιμή που εμπεριέχεται στο όνομά σας) να είχατε αποστείλει εγγράφως την οποιαδήποτε εντολή, αναλαμβάνοντας έτσι και την ευθύνη να υποχρεώσετε τους εκπαιδευτικούς είτε να εργαστούν από το σπίτι τους, είτε να μεταβούν στα (κλειστά με απόφαση του Δήμου) σχολεία, προκειμένου να παρέχουν τηλεκπαίδευση.

Τέλος, θα σας πρότεινα, αντί να αναλώνεστε σε ένα κυνήγι μαγισσών εν μέσω κακοκαιρίας, ασκώντας πίεση στους/ις συναδέλφους σας, διευθυντές/ριες και εκπαιδευτικούς, να πιέσετε όλους όσοι είναι ιεραρχικά ανώτεροί σας, ώστε να μεριμνήσουν να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Μύρινας, καθώς και στα υπόλοιπα σχολεία της Λήμνου.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Φατής

Εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Μύρινας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X