Κάτοχος της δισκογραφίας του Μπομπ Ντίλαν είναι πλέον η Sony Music

0

Στην εταιρεία Sony Music Entertainment ανήκει πλέον το σύνολο των ηχογραφήσεων του διάσημου Αμερικανού τραγουδοποιού Μπομπ Ντίλαν, συμπεριλαμβανομένων και κυκλοφοριών που αναμένονται στο μέλλον.

Η είδηση έγινε γνωστή ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η εταιρεία, χωρίς όμως να δίνονται στη δημοσιότητα τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας. Η συμφωνία ήταν ήδη έτοιμη από τον Ιούλιο του 2021, ενώ το συνολικό ποσό ίσως ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στον κατάλογο της συμφωνίας συμπεριλαμβάνονται όλες οι στούντιο ηχογραφήσεις, ηχογραφήσεις συναυλιών, ανέκδοτες εκτελέσεις αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό που ενδέχεται να συγκεντρωθεί και να εκδοθεί στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2020 ο 80χρονος πλέον καλλιτέχνης είχε πουλήσει τα δικαιώματα κυκλοφορίας (διαφορετικά από τα δικαιώματα ηχογράφησης) στην εταιρεία Universal.

Γεννημένος ως Ρόμπερτ Ζίμερμαν στη Μινεσότα των ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και πρωτοπόρους καλλιτέχνες της δυτικής ροκ μουσικής, με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 125 εκατομμύρια παγκοσμίως και ο πρώτος τραγουδοποιός που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016.

Το ομώνυμο ντεμπούτο του κυκλοφόρησε το 1962 από την Columbia και η πορεία που ακολούθησε, με δίσκους όπως The Freewheelin’ Bob Dylan (1963), The Times They Are a-Changin’ (1964), Bringing It All Back Home (1965), Blonde On Blonde (1966) και John Wesley Harding (1967), να τον οδηγεί στην κορυφή.

πηγή: BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X