Ξεκίνησε η έκδοση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2022

0

Ξεκίνησε από τις 24 Ιανουαρίου η έκδοση και ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2022, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει το Επαρχείο Λήμνου, τα δελτία θα χορηγούνται στους δικαιούχους από το γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Αίτηση του ενδιαφερομένου ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου

Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση (επίδομα αναπηρίας) από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του προνοϊακού επιδόματος. Όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ’ αόριστον μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ (απόφαση η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσεως Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ.

Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της τελευταίας φορολογικής δήλωσης.

Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες και τρεις (3) για έκδοση Κάρτας Συνοδού Τυφλού ή Βαριά Νοητικά Υστερούντος Ατόμου. 

Πληροφορίες επικοινωνίας

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22543-51223

Λεωφόρος Δημοκρατίας 34, Μύρινα Λήμνου

Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών

1ος όροφος 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X