Αναγκαία η κάψουλα μεταφοράς ασθενών από τα μικρά νησιά της Περιφέρειας

0

Την ανάγκη προμήθειας ειδικής κάψουλας μεταφοράς για περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό από τα νησιά της Περιφέρειας που δε διαθέτουν νοσοκομείο και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου.

Με ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέρει το σημαντικό αυτό ζήτημα, διεκδικώντας απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή.

Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα στη νήσο Θύμαινα και τη δυσκολία στη διακομιδή ασθενούς με Covid-19, με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για την ίδια του τη ζωή, ενώ έχουν προηγηθεί ακόμα δύο παρόμοια περιστατικά.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπενθυμίζουν πως κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο νησί, το Νοέμβριο του 2020, είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα σταλεί στο νησί από την Περιφέρεια, η αναγκαία, ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών με κορονοϊό, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτάει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή για να καλύψει αυτή την ανάγκη, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στους κατοίκους των Φούρνων, της Θύμαινας, των Οινουσσών, των Ψαρών και του Αγίου Ευστρατίου.

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης

Αξιότιμοι κύριοι,

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γεώργιος Αμπαζής, έκανε ειδική παρέμβαση, με σκοπό να σας γνωστοποιήσει τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στη νήσο Θύμαινα με αφορμή τη δυσκολία στη διακομιδή ασθενούς με covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια του τη ζωή.

Έχουν προηγηθεί άλλα δύο παρόμοια περιστατικά, (ενδεχομένως ήδη το γνωρίζετε) τα οποία, λόγω έλλειψης ειδικού χώρου μεταφοράς (ειδική κάψουλα), οι ασθενείς με κορονοϊό καθυστερούν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του νομού Σάμου, ενώ δημιουργείται μια ιδιαίτερη κατάσταση μεταξύ των συγγενών των ασθενών, των γιατρών και των ακτοπλόων, για την ασφαλή μεταφορά τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων στα μικρά σκάφη της γραμμής…

Επιπλέον, κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο νησί, το Νοέμβριο του 2020, είχε υποσχεθεί στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, πως θα σταλεί στο νησί από την Περιφέρεια, η αναγκαία, ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών με κορονοϊό, καθώς η πανδημία είχε και στα νησιά μας κάνει έντονα τα «χτυπήματά της»…

Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας και με τα κρούσματα του covid-19 να αυξάνονται δραματικά και στα νησιά της περιφέρειάς μας,  η υπόσχεση σας αποδείχτηκε απλή δημαγωγία και εμπαιγμός για τους κατοίκους των Φούρνων-Θύμαινας.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη πως η ιατρική φροντίδα παρέχεται στους κατοίκους των Φούρνων και της Θύμαινας μόνο από δύο αγροτικούς γιατρούς και έναν οπλίτη γιατρό, που δεν διαθέτουν καν τον στοιχειώδη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι άμεση η ανάγκη εξασφάλισης για τα νησιά αυτά, καθώς και για τα άλλα νησιά της Περιφέρειας (Αη-Στράτη, Οινούσσες και Ψαρά), που δεν έχουν νοσοκομείο, του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού, προστατευτικού εξοπλισμού και υλικών προστασίας από τον COVID 19.

Σας ρωτάμε λοιπόν και ζητάμε να μας απαντήσετε και εγγράφως: Σε ποιες, άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε απευθυνόμενοι παράλληλα και στην κυβέρνηση για την κάλυψη αυτών των αναγκών;

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ 

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X