Μπουρνούς: Nα φύγετε, να ανασάνει ο κόσμος

0

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους το βράδυ της Κυριακής, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν συνολικά 142 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα «παρών». Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ στην τριήμερη συζήτηση τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 200 βουλευτές.

Παρέμβαση στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας πραγματοποίησε και ο Βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος στηλίτευσε την κυβέρνηση για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, που πλησιάζει ήδη τις 24.000 νεκρούς, ενώ διανύσαμε ήδη τη χειρότερη εβδομάδα της πανδημίας σε θανάτους. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρνούς, η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει το ΕΣΥ κατά το πρώτο κύμα, όταν είχαμε την τύχη αυτό να μη μας επηρεάσει λόγω της σχετικής οικονομικής απομόνωσης της χώρας κατά τη χειμερινή περίοδο. Αντί για ενίσχυση, η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε αυτή την τύχη, για να χτίσει το προφίλ του κ. Μητσοτάκη και να μοιράσει εκατομμύρια στα μέσα ενημέρωσης. Για να δώσει 4,9 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και να κάνει πλούσιους τους κομματάρχες – επιχειρηματίες και εργολάβους -προμηθευτές μασκών, ιατρικών υλικών, ιδιοκτήτες ΜΚΟ, δήθεν συμβούλους επικοινωνίας.

Παρέμβαση Γιάννη Μπουρνού

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε στην τύχη τους όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας, ακόμα και στα ακριτικά νησιά του Νομού Λέσβου, τα οποία έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση τα προορίζει για στρατόπεδα προσφύγων, όπως τόνισε ο Γ. Μπουρνούς. Εν μέσω πανδημίας υπονομεύτηκε ακόμα και η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προς όφελος των ιδιωτών, ενώ αποκλείονται από τη συνταγογράφηση σε ιδιώτες οι ανασφάλιστοι πάσχοντες από αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. 

«Η κυβέρνηση έκανε επικοινωνία και τάιζε φίλους της», τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, «την ώρα που χιλιάδες αργοπέθαιναν διασωληνωμένοι σε ράντζα». Κι ενώ η χώρα παραμένει επί ένα χρόνο πάνω από τον μέσο όρο θανάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ξεπερνώντας σε θανάτους όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε λίγο, κυνικά, το τέλος της πανδημίας. Η κυβέρνηση ρίχνει, πολύ βολικά, το φταίξιμο στην έλλειψη ατομικής ευθύνης, ενώ η δημόσια υγεία είναι συλλογική ευθύνη και συλλογική προσπάθεια, ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς. 

Μια κυβέρνηση που εκβιάζεται ακόμα κι από τον Φουρθιώτη, παρακολουθεί τις καταστροφές τη μια μετά την άλλη – από τις πλημμύρες του «Ιανού» και το χάος της «Μήδειας» ως την αχανή καταστροφή στην Εύβοια και τους χιλιάδες εγκλωβισμένους από τα χιόνια στην Αθήνα – να γελοιοποιούν το επιτελικό της κράτος, όχι μόνο λόγω ανικανότητας, αλλά και λόγω αδιαφορίας για τον απλό κόσμο. 

Την ίδια αδιαφορία βλέπουμε στη στάση της κυβέρνησης για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, αλλά και τις τοπικές οικονομίες των νησιών, όπου επιπλέον, οι υπέρογκες αυξήσεις στα αγροεφόδια, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα, τις μεταφορές, έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού Λέσβου και των άλλων νησιών. Απέναντι σε μια τέτοια απελπιστική κατάσταση, οι «επιτελικοί άριστοι», τορπιλίζουν μια εμβληματική πολιτική νησιωτικότητας, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ο Γ. Μπουρνούς επισήμανε τον επερχόμενο κίνδυνο για νέα λιτότητα από την επαναφορά των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας.  Αλλά και τη διαφαινόμενη απόρριψη του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου και της πιθανότητας αναλογικού διαμοιρασμού προσφύγων, από εκείνες ακριβώς τις κυβερνήσεις, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξυπηρετεί εθελόδουλα με την προσφυγική της πολιτική στα νησιά μας. 

«Αποτύχατε» τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, «γιατί φτάσατε στο σημείο να πιστεύετε κι εσείς οι ίδιοι τα παραμύθια που σας έφτιαχναν οι επικοινωνιολόγοι σας. Γιατί ο πρωθυπουργός είναι γυμνός και νομίζει τον εαυτό του ντυμένο βασιλιά. Θέλετε να μείνετε για να κατασπαράξετε τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης  με τους κολλητούς σας. Αλλά θα φύγετε, για να ζήσουν κι οι υπόλοιποι, για να ανασάνει ο κόσμος, για να μη ξεπαγιάζει, για να μη φοβάται για το μέλλον των παιδιών του».

Και πρόσθεσε, κλείνοντας: «Είστε μια κυβέρνηση σε παράνοια, μεθυσμένοι από την πρόσβασή σας στο δημόσιο χρήμα, που ταϊζετε τον υπόκοσμο και προσποιείστε ότι διοικείτε, κοροϊδεύοντας αλαζονικά ή διώκοντας μέχρι εξόντωσης όποιον σας ζητάει λογαριασμό για το μεγάλο φαγοπότι.

Έχουμε ιστορικό καθήκον να απαλλάξουμε τη χώρα μας από αυτόν τον εγκληματικό και κυνικό θίασο επικίνδυνων πολιτικών απατεώνων. Και θα το επιτελέσουμε αυτό το καθήκον».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X