Γυμνάσιο Μούδρου: Επισκέψεις στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και στο Κάστρο Μύρινας

0

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου εκδρομή στη Μύρινα, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει μία ποικιλία δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, για να αισθανθούν οι μαθητές τη σημασία των εκπαιδευτικών περιπάτων και τον πλούτο των γνώσεων που μπορεί να προκύψει μέσα από διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, «ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο απόλαυσαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και κάποιοι της Β’ Γυμνασίου στον μαγικό χώρο του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου του Δήμου Λήμνου, όπου εκτίθεται η καταπληκτική συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη. Παιχνίδια όλων των εποχών και των γεωγραφικών συντεταγμένων, η ιστορία των κοινωνιών όπως καταγράφεται μέσα από το παιδικό παιχνίδι».

Ειδικότερα, στο χώρο του Μουσείου υποδέχθηκε τους μαθητές ο κ. Σφούνης. Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Μύρινας και ΕΠΑ.Λ. Μύρινας είχαν αφήσει στο μουσείο ως παρακαταθήκη ένα πολύ όμορφο παιχνίδι “κρυμμένου θησαυρού” το οποίο βοήθησε τους μαθητές του Γυμνασίου να εξερευνήσουν το χώρο και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Καραογλάνη Χριστίνα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, έκανε την επίσκεψη βιωματική και ώθησε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, απλά και όμορφα όπως παλιά, τα οποία θα ολοκληρωθούν και θα εκτεθούν σε αίθουσα του Γυμνασίου.

Τα παιδιά βοήθησαν στο παιχνίδι της γνώσης οι εκπαιδευτικοί κ. Κάβουρα Ελένη, κ. Ραϊτσίνη Χρύσα, κ. Κακαλοπούλου Δάφνη, η ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Δουργουνάκη Μαρία και η κοινωνική λειτουργός κ. Χαριοπολίτου Παναγιώτα.

Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου περιηγήθηκε στο κάστρο της Μύρινας. Οι μαθητές γνώρισαν τα μονοπάτια του κάστρου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του από τον εκπαιδευτικό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κ. Τσερκέζη Λευτέρη, φιλόλογο.

Την περιήγηση οργάνωσε ο εκπαιδευτικός κ. Λασκαρέλιας Βασίλης και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ντάκου Κατερίνα και Γιακισικλή Γεωργία.

Τέλος, συνάντηση με το Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό “Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης” του δικτύου ΔΑΦΝΗ.

Ο κ. Μαρινάκης με εξαιρετική προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά των μαθητών να του παρουσιάσουν την πρότασή τους για τον τομέα “απορρίμματα” με τον οποίο ασχολούνται, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα του νησιού μας.

Άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις σκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, τους ενημέρωσε για τα σχέδια του Δήμου στον τομέα αυτό και τις προοπτικές που ανοίγονται για το νησί της Λήμνου στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας.

Το Γυμνάσιο Μούδρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μαρινάκη για το χρόνο που διέθεσε και τη διάθεσή του να επικοινωνήσει με τα παιδιά καθώς και για την ενθαρρυντική του στάση στην πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X