Έπαρχος Λήμνου: Δεν πείστηκα για τα θετικά στοιχεία της επένδυσης στην Πλάκα

0

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του υπεράκτιου αιολικού σταθμού αλλά και το ζήτημα της χωροθέτησης των ΑΠΕ στο νησί μας.

Ειδικότερα, ο κ. Βλάττας αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου, με εκπροσώπους της εταιρείας «Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα Αιγαίου», που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στη θαλάσσια περιοχή πέριξ του ακρωτηρίου της Πλάκας.

Όπως αναφέρει, αφού ενημερώθηκε για τα σχέδια της εταιρείας, έθεσε κάποια ερωτήματα σε σύμπνοια και με τα ερωτήματα των κατοίκων. Ο Έπαρχος Λήμνου τονίζει πως δεν πείστηκε για τα θετικά στοιχεία της επένδυσης ενώ σχολιάζει πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε αρνητικές επιπτώσεις.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είχε ψηφίσει κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υβριδικού σταθμού Φ/Β στη Σκανδάλη, καθώς θεώρησε υπερβολή για το νησί της Λήμνου μια εγκατάσταση 800 στρεμμάτων και 32.600 πάνελ.

Ο κ. Βλάττας ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν είναι κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ότι επιθυμεί την ενεργειακή αυτάρκεια της Λήμνου, επισημαίνοντας ωστόσο πως ο σχεδιασμός της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη μαζική εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στο νησί τον βρίσκει αντίθετο.

Τέλος, σημειώνει πως η Λήμνος έχει το δικό της ιστορικό πλούτο και την δική της φυσική ομορφιά, την οποία απολαμβάνουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες της και δεν θεωρεί αξιοθέατα τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάνελ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τοποθέτηση αυτή του κ. Βλάττα έρχεται να διαψεύσει τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Γιάννη Παντούση, ο οποίος δήλωσε στις 13 Απριλίου, σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ του νησιού, ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Έπαρχος Λήμνου βλέπουν με καλό μάτι την εν λόγω επένδυση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Έπαρχου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στις 4 Μαΐου

Πρόσφατα υπήρξε στο γραφείο μου συνάντηση με εκπροσώπους ιδιωτικής εταιρίας που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Πλάκας, στη συνάντηση αυτή ενημερώθηκα για τα σχέδια της εταιρείας, έθεσα κάποια ερωτήματα που από ότι διαπίστωσα ήταν και ερωτήματα των κατοίκων της Πλάκας.

Μου αναφέρθηκαν μόνο τα θετικά στοιχεία της επένδυσης για τα οποία δεν πείστηκα, δε μου αναφέρθηκαν καθόλου αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ψήφισα ΚΑΤΑ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φωτοβολταϊκού πάρκου της Σκανδάλης, διότι θεωρώ υπερβολή για το νησί της Λήμνου μία εγκατάσταση 800 στρεμμάτων και 32.600 πάνελ.

Είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αυτάρκεια της Λήμνου σε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά ΚΑΤΑ της υλοποίησης του σχεδιασμού της ΡΑΕ, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη της Λήμνου.

Η Λήμνος έχει το δικό της ιστορικό πλούτο και την δική της φυσική ομορφιά, την οποία απολαμβάνουμε τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες της. Δεν θεωρώ αξιοθέατα τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάνελ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X