Μπουρνούς: Η πίεση στην κυβέρνηση για το Leader Αλιείας έφερε αποτέλεσμα

0

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, για την απόφαση να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικώς αξιολογημένες προτάσεις που υπεβλήθησαν στο Leader Αλιείας και όχι μόνο οι 23 που αρχικώς καλύπτονταν από τις εγκεκριμένες πιστώσεις.

Η συμπερίληψη όλων των επενδυτικών προτάσεων έγινε γνωστή ύστερα από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου και σύμφωνα με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτό είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε.

Σημειώνεται πως στις 7 Απριλίου, ο κ. Μπουρνούς είχε παρέμβει με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ζητώντας να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader/CLLD για την ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών του νησιού και αξιολογήθηκαν θετικά από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ) Α.Ε.

Η επιστολή εκείνη προέκυψε καθώς στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε γίνει γνωστό πως οι πιστώσεις επέτρεπαν τη χρηματοδότηση μόνο των 23 από τις 41 επενδυτικές προτάσεις που έλαβαν θετική αξιολόγηση.

Με αφορμή την επίτευξη της εύρεσης πόρων για το σύνολο των προτάσεων, ο κ. Μπουρνούς τονίζει πως η συνεχής πίεση στην κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού και αλιευτικού κόσμου των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X