Πορεία ειρήνης και εκδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο την Κυριακή 15 Μαΐου

0

Κάλεσμα σε πορεία για την ειρήνη και εκδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο, απευθύνουν τα σωματεία της Λήμνου για την Κυριακή 15 Μαΐου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το πάρκο Ανδρωνίου και θα καταλήξει στο Δημαρχείο της Μύρινας.

Στο τέλος της πορείας θα γίνει ομιλία και τα παιδιά θα πουν ποιήματα και θα τραγουδήσουν για την ειρήνη. Οι μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν στην πορεία μπορούν να δημιουργήσουν πλακάτ ή πικέτες  σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, που θα φέρουν κατά τη διάρκεια της πορείας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής των παιδιών για την ειρήνη μπροστά από το Δημαρχείο.

Το κάλεσμα υπογράφουν: Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, Σωματείο ΟΤΑ Λήμνου, ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα για συμμετοχή που απευθύνουν προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, εργαζόμενους και κατοίκους της Λήμνου, στόχος της πορείας και της εκδήλωσης είναι να δυναμώσει η πάλη και η διεθνιστική αλληλεγγύη με αιτήματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις:

  • ΟΧΙ στον πόλεμο στην Ουκρανία – ειρήνη και φιλία των λαών.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι βάσεις που καθιστούν το λαό μας θύτη άλλων λαών και θύμα των ανταγωνισμών.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.