«Που κρύβεται η Υψιπύλη;»: Εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων στις 21 Μαΐου

0

Στην εκδήλωση του προγράμματος «Που κρύβεται η Υψιπύλη;» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Χώρο Τέχνης Αποθήκη (Λιμανάκι Μύρινας) προσκαλεί το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του Κεφαλαίου Ι αλλά και εγκαίνια της έκθεσης με έργα μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο Μύρινας, το Γυμνάσιο Μούδρου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια παράσταση-έκπληξη!

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου με την ΑΜΚΕ Places & Traces και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου, ενώ υποστηρίζεται από διεπιστημονική ομάδα ειδικών και τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ.

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης «Που κρύβεται η Υψιπύλη;» σχεδιάστηκε με σκοπό να προσκαλέσει κατοίκους και επισκέπτες της Λήμνου σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των πολλαπλών «ιστοριών» του νησιού. Στη διαδρομή αυτή, έχει ως οδηγό την εκδιωγμένη από το νησί μυθική βασίλισσα Υψιπύλη, η οποία, στην προσπάθεια να επιστρέψει στον τόπο και την εποχή της, διασχίζει εποχές και γεγονότα, συναντά ιστορικά και μυθικά πρόσωπα και ανακαλύπτει το παλιό και σύγχρονο πρόσωπο της Λήμνου.

Συνοδοιπόροι και βοηθοί της, μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που με αφορμή τη γνωριμία τους με εμβληματικά τοπόσημα, αναλαμβάνουν να συνεισφέρουν με ποικίλα αφηγηματικά μέσα, στην ανάδειξη της σημερινής ταυτότητας του νησιού και των κατοίκων του.

Το πρόγραμμα «Που κρύβεται η Υψιπύλη;» αναπτύσσεται σε τρία Κεφάλαια. Το Κεφάλαιο Ι, που υλοποιείται το 2022, εμπνέεται από τον 20ο αιώνα και τους δύο Παγκόσμιους Πόλεμους που τον σημάδεψαν. Συγχρηματοδοτείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X