Παρουσία Κώστα Μουτζούρη σε εκδήλωση για τις Οινούσσες στην Αθήνα

0

Σε επιστημονική συνάντηση με θέμα το νησιωτικό χαρακτήρα των Οινουσσών, της συλλογικότητας και υπέρβασης της τοπικής ναυτιλίας, παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Isalos–net, των Ναυτικών Χρονικών και τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ενώπιον του πολυπληθούς κοινού της επιστημονικής κοινότητας των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και ΠΑ.ΠΕΙ και εκλεκτών προσκεκλημένων, το ντοκιμαντέρ «Between East & West: The Oinousses Archipelago», το οποίο προλογίζει ο Περιφερειάρχης και αναφέρεται στο οικονομικό θαύμα των Οινουσσών και της σχέσης των ανθρώπων του νησιού με τη θάλασσα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πλούτο και την ιστορία του συμπλέγματος των Οινουσσών. 

Στον πρόλογό του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Προβάλλουμε σήμερα τις Οινούσσες στο Ελληνικό και Διεθνές κοινό διότι πιστεύουμε ότι αποτελούν  βασικό στοιχείο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οινούσες, Παναγιά και όλες οι γειτονικές νησίδες και βραχονησίδες αποτελούν βασικό συστατικό του εθνικού κορμού και το προασπιζόμαστε κάθε τρόπο. Η φυσική ομορφιά των Οινουσσών, η γαστρονομία, τα τοπία, το δομημένο περιβάλλον, αποτελούν πολύ βασικά στοιχεία για να προσελκύσουν επισκέπτες. Φέτος θα είναι η χρονιά των Οινουσσών και με πολύ χαρά θα υποδεχθούμε όλους τους επισκέπτες».

Σημειώνεται πως τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Παντελής Μπουρνιάς, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού  και Απόδημου Ελληνισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το νησί των Οινουσσών παγκοσμίως διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εφοπλιστών ανά στρέμμα και ανά κάτοικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X