Κέντρο «Πολιόχνη»: Συμμετοχή 38 παιδιών στο πρόγραμμα «Γυμνάσιο ερχόμαστε»

0

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη», ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γυμνάσιο ερχόμαστε», ένα πρόγραμμα πρόληψης για την ομαλή μετάβαση των μαθητών και μαθητριών από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο.  

Το πρόγραμμα που περιελάμβανε 5 δίωρες συναντήσεις εφαρμόστηκε στα ΣΤ1 και ΣΤ2 τμήματα του 3ου Δημοτικού Μύρινας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 38 μαθητές και μαθήτριες.  

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο οι μαθητές και μαθήτριες: να εκφράσουν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα σχετικά με το μεγάλωμά τους και το πέρασμα στο γυμνάσιο, να ευαισθητοποιηθούν σε δεξιότητες που μπορούν να δράσουν προστατευτικά στο μεγάλωμά τους, να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο τους σχολείο και τέλος να τους δοθεί η δυνατότητα να αποχαιρετήσουν το δημοτικό. 

Τη δράση συντόνισαν η επιστημονικά υπεύθυνη-ψυχολόγος του Κ.Π Πολιόχνη, Μαρία Μαμαλίκου, η κοινωνική λειτουργός, Μάλαμα Παλαμούτη και η κοινωνιολόγος, Θεανώ Κούτη. Τη δράση υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ Τάξης, Ιορδανίδου Ιωάννα και Μάνου Ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X