Μπουρνούς: Η Ευρώπη δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια

0

Δήλωση του βουλευτή Λέσβου και αναπληρωτή τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ιστορικό ορόσημο για την περιοχή μας, θα δώσει την πιο αποφασιστική ώθηση στην ασφάλεια, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα κράτη της περιοχής και θα έχει ανυπολόγιστα οφέλη και για τη χώρα μας.

Η Ευρώπη δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια και είναι θλιβερό ότι η ευρωπαϊκή προοπτική αυτών των χωρών πήγε τόσο πίσω εξαιτίας μικροπολιτικών υπολογισμών μερικών εύπορων χωρών της ΕΕ. 

Καθοριστικός σταθμός στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, που άνοιξε νέους δρόμους στη συνύπαρξη και τη συνεργασία των λαών της περιοχής και έκοψε την όρεξη σε δυνάμεις που ήθελαν να εργαλειοποιήσουν τοπικές αντιθέσεις και συγκρούσεις για τα δικά τους συμφέροντα.

Μετά τη συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με τις σκοτεινές και άθλιες δυνάμεις που εναντιώνονταν στη Συμφωνία των Πρεσπών, καλωσορίζουμε την προσχώρησή του στα εθνικά κεκτημένα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.