Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη γιορτή του Αγρότη

0

Το θερινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ατσική, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσικής και Προπουλίου «Άγιος Ερμόλαος».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 24 Ιουνίου με το έθιμο του Κλύδωνα και ολοκληρώνονται με τη γιορτή του Αγρότη στις 30 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ειδικά για τη γιορτή του Αγρότη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του χωριού της Ατσικής και εκφράζει την περηφάνειά του που υπάρχει μια τέτοια εκδήλωση στη Λήμνο.

Παράλληλα, καλεί όλους τους τοπικούς παραγωγούς του νησιού να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους στη γιορτή αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ατσικής.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει επίσης και σε όσους και όσες φτιάχνουν κάποιο παραδοσιακό έδεσμα και επιθυμούν να μοιραστούν με τον κόσμο τις τεχνικές παραγωγής του και φυσικά τη γεύση του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας τα στοιχεία και το τηλέφωνο επικοινωνίας στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook, ή εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 22540-31668.

«Ελάτε να κάνουμε αυτή τη γιορτή θεσμό, να γνωρίσει όλος ο κόσμος τα εξαιρετικά προϊόντα και γεύσεις που παράγει ο τόπος μας και να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στη μοναδική παράδοση του νησιού», καταλήγει στο κάλεσμά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Κωμάκη και προέρχονται από τη γιορτή του Αγρότη που πραγματοποιήθηκε το 2018).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.