Σπουδαία διάκριση για το Χρήστο Μονοκρούσο και το έργο του «Femicide»

0

Το 2ο βραβείο στο διεθνή καλοκαιρινό διαγωνισμό τέχνης ART.NUMBER23 κέρδισε ο καλλιτέχνης από τη Λήμνο, Χρήστος Μονοκρούσος, για το έργο του «Femicide» (Γυναικοκτονία).

Η ART.NUMBER23 εστιάζει στην προώθηση νέων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο διοργανώνοντας ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ διαθέτει εκθεσιακούς χώρους (γκαλερί) στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σάλτσμπουργκ και την Αθήνα.

Ο Χρήστος Μονοκρούσος κερδίζοντας το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό, εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 500€, απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης ατομικής έκθεσης στον εκθεσιακό χώρο της ART.NUMBER23 στην Αθήνα.

Διαβάστε τι αναφέρει ο ίδιος για το έργο του «Femicide» στην ιστοσελίδα της ART.NUMBER23:

«Ο πίνακας «Femicide» παραπέμπει στις 17 επίσημα καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες στην Ελλάδα του 2021, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ενός ζευγαριού στα Γλυκά Νερά της Ελλάδας.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, ο οποίος δυστυχώς αναφέρεται ως «πιλότος» από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στραγγάλισε τη σύζυγό του Καρολάιν και ενορχήστρωσε ένα κακόβουλο σχέδιο για να συγκαλύψει το έγκλημά του. Η αλήθεια τελικά αποκαλύφθηκε, χωρίς ωστόσο να εμποδίσει άλλους άνδρες να διαπράξουν το ίδιο έγκλημα στη συνέχεια.

Στην αριστερή πλευρά του «Femicide», μπορεί κανείς να δει την Καρολάιν να κρατά το νεογέννητο μωρό της και τις σιλουέτες άλλων νυμφών, δολοφονημένων γυναικών, ντυμένων στα λευκά με τη μορφή αγγελικής αναφοράς. Αντανακλώνται θολά, στέκονται εκεί για να υπενθυμίσουν την δολοφονία τους, κάτι που η Καρολάιν διαβεβαιώνει κρατώντας ένα ρολό με γραμμένα τα ονόματά τους.

Στη δεξιά πλευρά, διακρίνεται ο «πιλότος», περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες που διέπραξαν γυναικοκτονίες. Η δαιμονική φύση τους αναδεικνύεται, είτε με τη μορφή των φιγούρων τους, είτε από τον ίδιο τον «πιλότο» που φαίνεται να κόβει την ανάσα της νεαρής Καρολάιν, πράγμα που αποτελεί και την αιτία του θανάτου της.

Πρόθεσή μου ήταν να αναδείξω την πραγματικότητα μέσα από το εξωπραγματικό. Η αποκάλυψη της αληθινής φύσης του «πιλότου», που ειρωνικά και στερεότυπα τιμά τα πρότυπα της κοινωνίας για την ανδρική φιγούρα.

Η αποκάλυψη του αληθινού τέρατος μέσα του».
Το έργο «Femicide» του Χρήστου Μονοκρούσου (Chris Lynx)

Ως Limnos X Press εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στο Χρήστο τόσο για την ομορφιά του έργου του όσο και για το ισχυρό κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην έκθεση που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρήστος Μονοκρούσος εδώ και χρόνια καλλιεργεί και αναπτύσσει πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει εκτός των άλλων εικαστικές δημιουργίες, τραγούδια αλλά και βίντεο, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Ενδεικτικές εικαστικές δημιουργίες

Ενδεικτική μουσική δραστηριότητα

Ενημερωθείτε για την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Χρήστου μέσα από το λογαριασμό του σε facebook και instagram.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.