Αδελφοποίηση των Δήμων Λήμνου και Σιθωνίας

0

Συμφωνία αδελφοποίησης του Δήμου Λήμνου με το Δήμο Σιθωνίας υπέγραψαν το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο αδελφοποιήσεων Δήμων, Κοινοτήτων και συλλόγων, οι οποίες φέρνουν κοντά τους απογόνους προσφύγων από την περιοχή του Μαρμαρά.

Ειδικότερα, οι αδελφοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής εκδήλωσης του πολιτιστικού συλλόγου “Η Προικόννησος” υπό την αιγίδα και την συνεργασία του δήμου Σιθωνίας, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ.

Ύστερα από 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των προγόνων τους, η πρωτοβουλία αυτή έφερε ξανά κοντά τους απογόνους των Μαρμαρινών από το Νέο Μαρμαρά, την Σάρτη, την Ουρανούπολη, την Αμμουλιανή, τα Πυργαδίκια ,τα Νέα Ρόδα, τη Λίμνη Ευβοίας, τα Παλάτια, τον Ωρωπό, το Αίγιο και τη Ν. Κούταλη της Λήμνου και τους ένωσε με την υπογραφή πρωτοκόλλων αδελφοποίησης των Δήμων, των Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων τους.

Ο Δήμαρχος Λήμνου συνοδευόταν από τον κ. Γεώργιο Κουντούρη, πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κούταλης, μία Κοινότητα του Δήμου μας, η οποία δημιουργήθηκε από Κουταλιανούς πρόσφυγες προερχόμενους από την το ομώνυμο νησί στη θάλασσα του Μαρμαρά. 

Ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη τον Δήμαρχο Σιθωνίας για την πρωτοβουλία να ενώσει τους Δήμους που τους συνδέουν κοινές ιστορικές μνήμες, μια ενέργεια η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της κοινής ιστορικής μνήμης και φυσικά στην ενίσχυση των δεσμών των περιοχών μας.

Πρωτόκολλα αδελφοποίησης υπεγράφησαν μεταξύ των Δήμων Σιθωνίας, Αριστοτέλη, Λήμνου, Μαντουδίου-Λίμνης – Αγίας Άννας, Ωρωπού και Αιγιαλείας.

Σε επίπεδο κοινοτήτων, πρωτόκολλα αδελφοποίησης υπεγράφησαν μεταξύ των κοινοτήτων Νέου Μαρμαρά, Σάρτης, Ουρανούπολης, Νέων Ρόδων, Αμμουλιανής, Πυργαδικίων, Νέας Κούταλης, Αιγίου, Νέων Παλατιών και Λίμνης Ευβοίας, ενώ σε επίπεδο συλλόγων, πρωτόκολλα αδελφοποίησης υπέγραψαν οι σύλλογοι Προικονήσου, Π.Σ.«Αφησία», Προσφυγικής Αναγέννησης, Ουρανουπόλεως, Αμμουλιανής, Δήμου Αιγιαλείας και χορευτικού Ομίλου «Το Λυμνί».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.