Δυσαρέσκεια για την παραίτηση ιατρού στο Νοσοκομείο-Τι απαντά η Διοίκηση

0

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Λήμνου η είδηση της παραίτησης του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου, ιατρού Γιώργου Πέππα.

Ο κ. Πέππας υπέβαλλε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου την αίτηση παραίτησής του, η οποία θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια διαφορετική εξέλιξη.

Σημειώνεται πως ο ιατρός, με ειδικότητα Ορθοπεδικού Χειρουργού, υπηρετούσε τα τελευταία δύο χρόνια στο Νοσοκομείο της Λήμνου, κερδίζοντας με την προσφορά του την εκτίμηση πολλών.

Με αφορμή την αίτηση παραίτησης, τα σχόλια και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, κάνοντας λόγο για ευθύνες της Διοίκησης στην εξέλιξη αυτή, ο Διοικητής, Τριαντάφυλλος Κανταράς, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αίτηση παραίτησης που υπέβαλε ο Επιμελητής Α΄ Γενικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου κ. Πέππας Γεώργιος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Ο κ. Πέππας υπέβαλε εχθές 10-11-2022 αίτηση παραίτησης από τη θέση του Επιμελητή Α΄ Γενικής Χειρουργικής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου. Η αίτησή του θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, προς λήψη απόφασης (υφίσταται η δυνατότητα ανάκλησής της από τον ίδιο εντός ενός μηνός).

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκτιμώντας το έργο που προσέφερε, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τον κ. Πέππα τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο (ικανοποιώντας τα αιτήματά του για προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για τη διενέργεια των χειρουργικών επεμβάσεων),  όσο και σε προσωπικό, από το ξεκίνημα της υπηρεσίας του μέχρι και σήμερα.

Δυστυχώς, κατά καιρούς ανακύπτουν προβλήματα καθόσον το Νοσοκομείο μας είναι ένας μεγάλος και πολύπλοκος Οργανισμός. Οι όποιες δυσλειτουργίες πάντα επιδιώκεται να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εφόσον ο κ. Πέππας εμμείνει στην παραίτησή του και εφόσον γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας, το Νοσοκομείο μας  θα καλύπτεται από τον έτερο Γενικό Χειρουργό, καθώς και από χειρουργούς με μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία, μέχρι την πλήρωση της θέσης που θα κενωθεί. Παρά τα ανακύπτοντα προβλήματα, η Διοίκηση συνεχίζει την προσπάθειά της για αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη στελέχωσή του με νέο ιατρικό προσωπικό (αναμένεται διορισμός Παθολόγου-Ογκολόγου και δεύτερου Μαιευτήρα-Γυναικολόγου). 

Ο Διοικητής, Κανταράς Τριαντάφυλλος

11/11/2022 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X