Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Χίου

0

Με παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την 110η επέτειο της απελευθέρωσης στη Χίο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας εκπροσώπησε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ το ΠΑΣΟΚ απέστειλε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη.

Στις εκδηλώσεις επίσης παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο κ. Μουτζούρης έκανε το εξής σχόλιο:

«Η Μυροβόλος Χίος εορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της στις 11 Νοεμβρίου 1912 από τον ελληνικό στόλο μετά από 346 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς. Ο αείμνηστος Ναύαρχος Κουντουριώτης κατέπλευσε στη Χίο και οι ελληνικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στο Κοντάρι, έδωσαν μάχες για να περάσει η νήσος ξανά στην ελληνική κυριαρχία. 

Η επανένωσή της με την Ελλάδα γέμισε χαρά και ανακούφιση τις ψυχές των θυμάτων των μεγάλων σφαγών, η ελληνική ψυχή πέταξε ελεύθερη πάνω από τη νήσο, προσφέροντας σπονδή στη μνήμη τους. Είμαστε εδώ σήμερα όλοι τιμώντας την ιστορία μας και την ελευθερία μας. Ενθυμούμενοι και εμπνεόμενοι από τους αγώνες του παρελθόντος.

Αντικρύζοντας με βλέμμα καθαρό το καθήκον μας, να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της κληρονομίας των προγόνων μας. Ζήτω η ελεύθερη ελληνική Χίος. Ζήτω το Βόρειο Αιγαίο με τους αγώνες του. Ζήτω η Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X