Το έργο των τελευταίων 2,5 ετών υπενθυμίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου

0

Σε περιληπτική υπενθύμιση του έργου που έχει παραχθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Νοσοκομείο Λήμνου προέβη με δελτίο τύπου το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Διοικητής, Τριαντάφυλλος Κανταράς.

Το δελτίο έρχεται ως απάντηση στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων που έχουν ακολουθήσει την αίτηση παραίτησης του χειρούργου Γιώργου Πέππα από το Νοσοκομείο Λήμνου, δημοσιεύματα που κατά τον κ. Κανταρά διακρίνονται από πληθώρα ανακριβειών και έχουν ως στόχο να αμφισβητήσουν το έργο που έχει παραχθεί.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Διοικητής κ. Κανταράς:

Πανδημία

Αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς η πρωτόγνωρη πανδημία του κορονοιού. Δημιουργήθηκαν 3 εμβολιαστικά κέντρα στα οποία πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εμβολίων (μεγαλύτερος από το μέσο όρο της χώρας μας) και θωρακίστηκε ο πληθυσμός του νησιού μας.

Επιπλέον έγινε ορθή και αποτελεσματική περίθαλψη των νοσηλευμένων με αποτελέσματα (καθ΄ ομολογία όλων) πολύ καλύτερα από το μέσο όρο της πατρίδας μας.

Προσωπικό

Υλοποιήθηκαν 3 νέες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού και ολοκληρώθηκαν 2 παλαιότερες, με αποτέλεσμα να προσληφθούν 11 ιατροί  (ένας πνευμονολόγος, ένας χειρουργός, ένας καρδιολόγος, ένας ακτινολόγος, δύο οφθαλμίατροι, ένας βιοπαθολόγος, μία νεφρολόγος, ένας  αναισθησιολόγος, μια παθολόγος και ένας ορθοπεδικός).

Επιπλέον μετατέθηκαν στο νοσοκομείο μας ένας βιοπαθολόγος και ένας ορθοπεδικός. Αναμένεται η πρόσληψη ενός ογκολόγου (ένα πάγιο αίτημα των κάτοικων άνω των 7 ετών) και ενός γυναικολόγου. Τέλος το Νοσοκομείο  ενισχύθηκε με 11 άτομα νοσηλευτικού παρα-ιατρικού και λοιπού μόνιμου προσωπικού.

Υλικό

Η ενίσχυση του υλικού του Νοσοκομείου ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Συγκεκριμένα:

Παραλήφθηκε, εγκαταστάθηκε και άρχισε να λειτουργεί από το Μάρτιο του 2021, σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος.

Ανακαινίστηκε πλήρως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Τοποθέτηση παροχών οξυγόνου, αλλαγή υδραυλικού δικτύου, αλλαγή πατώματος, βάψιμο, αλλαγή επίπλωσης) και τοποθετήθηκαν νέα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα (από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), τα οποία άρχισαν άμεσα την λειτουργία τους καθώς και το σύστημα “on line” αιμοκάθαρσης το οποίο παρέχει καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς. Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η αλλαγή της ώσμωσης καθώς και η επέκταση της Μονάδας.

Τοποθετήθηκε νέα, μεγαλύτερων δυνατοτήτων, γεννήτρια οξυγόνου για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας.

Τοποθετήθηκαν νέος λαπαροσκοπικός πύργος για τις χειρουργικές επεμβάσεις, νέο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για τις ορθοπεδικές επεμβάσεις και νέο μηχάνημα Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Μεγάλα Έργα

Ενεργοποιήθηκε ξανά το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων», ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα γίνει πλήρης ανακαίνιση και αναμόρφωση του παλαιού κτηρίου του Νοσοκομείου. Την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκεται στην ολοκλήρωση της μελέτης και αμέσως μετά θα γίνει η προκήρυξη της κατασκευής του έργου.

Εντάχθηκε σε πρόγραμμα, χρηματοδοτήθηκε και βρίσκεται στην ανάθεση η μελέτη για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων ώστε το Νοσοκομείο να γίνει ενεργειακά σύγχρονο (αλλαγή λαμπτήρων, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσίφωνων, ηλιακών πάνελ κλπ.).

Περιουσία

Καταγράφηκε στο κτηματολόγιο όλη η περιουσία και έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αξιοποίησή της προς όφελος του Νοσοκομείου.

Ψηφιακή Τεχνολογία

Δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη ιστοσελίδα για το Νοσοκομείο μας και αναπτύχθηκαν νέες ψηφιακές δυνατότητες και λειτουργίες για την καλύτερη διαχείριση και διεκπεραίωση του έργου του Νοσοκομείου. 

Λοιπά Έργα

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός έργων τα οποία στόχευαν στην αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων (τοιχία, εξωτερικές αυλές, φρεάτια, σκίαστρα κλπ) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς και την ευπρέπεια του χώρου.

Συνεργασίες – Προσφορά σε άλλους τομείς

Το Νοσοκομείο ξεκίνησε συνεργασία με το τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο εδρεύει στο νησί, με το ΙΕΚ Λήμνου και με τα ΕΠΑΛ Μύρινας και Μούδρου προσφέροντας την δυνατότητα της πρακτικής άσκησης στους σπουδαστές- φοιτητές τους.

Πρέπει να τονιστεί ότι το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε συμφώνα με τις οδηγίες – κατευθύνσεις, και ενίσχυση της 2ης ΥΠΕ, του Υπουργείου Υγείας, καθώς την συνδρομή των δωρητών μας. Κύριος συμπαραστάτης και αρωγός είναι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατόπιν των παραπάνω θεωρούμε ότι τα έργα δεν μπορούν να εκμηδενιστούν από λόγια και είναι ηθικά μη αποδεκτή οποιαδήποτε παραπληροφόρηση δρομολογείται με άλλους στόχους, εργαλειοποιώντας το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X