«Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά»: Μνημόνιο Συνεργασίας UNICEF και Δήμου Λήμνου

0

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα της UNICEF «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Λήμνου, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Λουτσιάνο Καστελίνι, καλωσόρισε το Δήμο Λήμνου στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Οργανισμού που έχει ως σκοπό τη μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων.

Πλέον το δίκτυο των υποψήφιων πόλεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα μετράει 10 ελληνικούς δήμους, που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τη UNICEF για το βέλτιστο συμφέρον και την ευημερία των παιδιών και των νέων, με κατευθυντήριες αρχές τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Ο κ. Καλεστίνι καλωσόρισε το Δήμο Λήμνου στο πρόγραμμα, δηλώνοντας πως «η UNICEF και το ελληνικό κράτος έχουν συμφωνήσει σε ένα πενταετές εθνικό πρόγραμμα για την ευημερία κάθε παιδιού στη χώρα, με τους δήμους και τις κοινότητες να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας για την άμεση παράδοση αποτελεσμάτων και υπηρεσιών σε παιδιά και νέους. Προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με το δήμο Λήμνου και προσκαλούμε κάθε δήμο στην Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία».

Σημειώνεται πως η ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του προγράμματος εκ μέρους του Δήμου Λήμνου αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο του τομέα «Εξυπηρέτησης του Δημότη», κ. Ιωάννη Ποντίκα, τη δημοτική σύμβουλο, κα. Αθηνά Τζαννέτου – Γιαρμαδούρου και την κοινωνική λειτουργό, κα. Ελένη Καραγιαννάκη.

Μαρινάκης: Προσφέροντας στα παιδιά δημιουργούμε προϋποθέσεις για το μέλλον

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης για την ένταξη του Δήμου Λήμνου στις υποψηφιότητες για το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Ο Δήμος Λήμνου ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρωτοβουλία της UNICEF για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων φιλικών προς τα παιδιά, που στόχο έχει να βοηθήσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τις πόλεις στη δημιουργία ασφαλών και συμμετοχικών μηχανισμών, χωρίς αποκλεισμούς, που εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε παιδιού», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Αποτελεί σταθερή επιθυμία μας να έχουμε ένα Δήμο φιλικό για τα παιδιά, σεβόμενοι απόλυτα τα δικαιώματά τους, αλλά και με γνώμονα τις ανάγκες τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως προσφέροντας στα παιδιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελούμε κι εμείς άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X