ΓΕΛ Μούδρου: Πλούσια σε εμπειρίες η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα – ΦΩΤΟ

0

Στην Αθήνα βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Μούδρου, για την πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από 6 έως 12 Δεκεμβρίου 2022, ενώ πραγματοποίησαν και ημερήσιες εκδρομές στην Επίδαυρο, το Ναύπλιο, τους Δελφούς αλλά και την Αράχωβα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και συνεχίστηκε με επίσημη επίσκεψη και ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους παρακολούθησαν συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στο χώρο του Ιδρύματος.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου και στο Ιερό του Ασκληπιού από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ιστορικό Ναύπλιο.

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Φρεαττύδα του Πειραιά και επισκέφθηκαν την επετειακή έκθεση: «Μικρά Ασία: Λάμψη-Καταστροφή-Ξεριζωμός-Δημιουργία» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Το βράδυ της ίδιας μέρας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο θέατρο Ακροπόλ. 

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μονοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο Μουσείο του. Ως σχολείο του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO (ASPnet) το Γενικό Λύκειο Μούδρου επέλεξε οι δύο μονοήμερες εκδρομές να πραγματοποιηθούν σε χώρους που αποτελούν μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, συγκεκριμένα στην  Επίδαυρο και στους Δελφούς.

 

Δελφοί
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Τέλος, η εκδρομή έκλεισε με στάση στη χειμερινή και εορταστική Αράχωβα. Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, που συμμετείχαν στο σύνολό τους στην εκδρομή, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Στυλιανή Μπιλιάλη και Θεοδώρα Λυμπέρη.

 

Αράχωβα
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Γενικό Λύκειο Μούδρου: Συναντήσεις για την ανάδειξη της Πολιόχνης

Συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας για την ανάδειξη της Πολιόχνης και του Βουλευτηρίου της πραγματοποίησε ομάδα μαθητριών και μαθητών του ΓΕΛ Μούδρου, στο πλαίσιο της πολυήμερης εκδρομής της Γ’ τάξης του σχολείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΓΕΛ Μούδρου, στο πλαίσιο της ένταξής του στο δίκτυο σχολείων, τα οποία έχουν αναλάβει να αναδείξουν τους πολιτειακούς θεσμούς από την Αρχαιότητα έως σήμερα, υλοποιεί πρόγραμμα με επίκεντρο την Πολιόχνη και το Βουλευτήριό της, «αυτό το πρωτοπόρο σημείο κοινωνικής συνάθροισης, που η προστασία του και η ανάδειξή του ως κέντρο πολιτισμού έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διαχρονικά».

 

Βουλή
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας του έργου Στυλιανός Καραγιάννης, Διευθυντής, Θεοδώρα Λυμπέρη, υπεύθυνη υλοποίησης και οι μαθητές/τριες: Κριστιάνα Σέχου, Αποστολία Ειρήνη Λαγού, Δήμητρα Άντων, Παυλίνα Άντον, Πηνελόπη Κωνσταντίνα Τραμουντάνη, Μαρία Κιουρανάκη και Μάριος Φίκαρης επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ξεναγήθηκαν και παρέδωσαν στο Γραφείο της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, το έργο «Πολιόχνη» που φιλοτέχνησε με μολυβοκάρβουνο η μαθήτρια Κριστιάνα Σέχου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Γενική Συντονίστρια του Δικτύου των σχολείων, εκπαιδευτικός-αρχαιολόγος, κ. Καλλιόπη Λογαρά-Λαμπρινουδάκη. 

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Στη συνέχεια, το σύνολο της Γ’ Λυκείου του σχολείου συναντήθηκε με εκπροσώπους του συνεργαζόμενου σχολείου του Δικτύου από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, πραγματοποιώντας επίσκεψη στη Βουλή, όπου έλαβε χώρα σύντομη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο, στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου και, τέλος, κήρυξη της έναρξης του Προγράμματος «Πολιόχνη» συμβολικά στο χώρο εντός του Κοινοβουλίου, όπου εκτίθεται το ομοίωμα της Πολιόχνης. 

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Η επίσκεψή συνεχίστηκε στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στην επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, καθηγητή κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου. Στις δράσεις στο χώρο της Βουλής τους μαθητές και τις μαθήτριες  συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Στυλιανός Καραγιάννης, η υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για το σχολείο, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη και η εκπαιδευτικός-συνοδός της εκδρομής, κ. Στυλιανή Μπιλιάλη. Τις συναντήσεις συντόνισε η Γενική συντονίστρια του Προγράμματος για τα σχολεία, κ. Καλλιόπη Λογαρά-Λαμπρινουδάκη.

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2022, η ομάδα έργου του Προγράμματος παρευρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Το χρονικό της Λήμνου» του καθηγητή κ. Δημητρίου Πλάντζου, που παρουσιάστηκε στην Ιταλική Αρχαιολογική σχολή Αθηνών από τους E. Papi (Διευθυντή της Σχολής), τον καθηγητή κ.  Γ. Τσιμουρή (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και τον ίδιο τον συγγραφέα.

 

Εκδρομή ΓΕΛ Μούδρου
ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ταξίδεψαν στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο και στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου, όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο Επιδαύρου, κ. Τάσο Χρόνη, ο οποίος προσέφερε τιμητικό δώρο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Προγράμματος της «Πολιόχνης».

Το σχολείο προσέφερε με τη σειρά του ως δώρο φιλοξενίας τοπικά προϊόντα της Λήμνου, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της συνεργασίας με το Δήμο Επιδαύρου και με σκοπό την εξωστρέφεια και τη γνωριμία με τον αγροτικό πλούτο του νησιού μας (κρασί, φλωμάρια, βιολογικό τσάι).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X