Περιφέρεια: Συμμετοχή για πρώτη φορά στην έκθεση Zootechnia στη Θεσσαλονίκη

0

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το 2023 για τη ΔΕΘ-Helexpo με τη 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «Zootechnia» η οποία κατέγραψε 55.413 επισκέπτες από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και τεχνολογίες, καθώς και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν στη Zootechnia, η οποία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ανάλογες κλαδικές εκθέσεις των τελευταίων ετών.

Συνολικά 837 εκθέτες (307 άμεσοι από 13 χώρες και 530 έμμεσοι από 38 χώρες) συμμετείχαν στην Έκθεση, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 29 χώρες (Αλβανία, Αίγυπτο, Πολωνία, Τυνησία, Βέλγιο, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Μαρόκο, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Σουηδία, Ισπανία, Αυστρία, Σερβία και Μαυροβούνιο), μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από την Αίγυπτο.

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Συμμετοχή για πρώτη φορά

 

Πληθώρα πληροφόρησης και γνώσεων για τα εννέα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτέλεσε η επίσκεψη για πρώτη φορά στην 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος ο οποίος  ήταν εκεί από την πρώτη ημέρα της εκθέσεως μέχρι και τη λήξη της δήλωσε:

«Η Περιφερειακή Αρχή  από την πρώτη ημέρα αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, αγροτών, κτηνοτρόφων , πτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων. Η συνεισφορά στην κοινωνία και στην Περιφερειακή οικονομία αποτελεί διαπίστωση που επιβάλλει, απαιτεί και οδηγεί σε πράξεις. Ενισχύουμε με γνώση τα στελέχη των Υπηρεσιών μας για να μετακυλήσουμε το όφελος με απώτερο σκοπό την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών. 

Στο σύγχρονο, δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απόκτηση πληροφοριών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προβληματισμών μεταξύ συναδέλφων έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Συγκεντρώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καινοτομίας του Πρωτογενούς Τομέα η έκθεση επιβεβαίωσε την πεποίθηση μας ότι η αειφορική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, η μείωση του κόστους παραγωγής και των τελικά παραγόμενων προϊόντων απαιτεί τον εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής.

Συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας για να φέρουμε σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στην μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας, στις εμπορικές ροές, στην κατανάλωση, στην συνείδηση του καταναλωτή και εν τέλει στην ανάδειξη και καταξίωση των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.