Μουτζούρης: “Τραγικές οι συνθήκες σε μερικά λιμάνια, από θαύμα δεν έχουμε ατύχημα”

0

Σε επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων» που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα, συμμετείχε ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης.

 

Ειδικότερα, το συνέδριο που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι νέες συνθήκες και οι σύγχρονες προκλήσεις για τη ναυτιλία και τα λιμάνια, όπως οι τεχνολογικές και ενεργειακές εξελίξεις, οι επενδύσεις στις υποδομές και οι συνέργειες στον τομέα των μεταφορών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στην έλλειψη διοίκησης και συντονισμού μεταξύ των λιμένων, προτείνοντας τη συνένωση λιμένων σε επίπεδο περιφέρειας ή όμορων δήμων.

«Κάνω παράκληση σε όλους τους φορείς και σε όλα τα επίπεδα να υπάρξει συνένωση στη Διοίκηση των Λιμένων. Θέλω να τονίσω πως είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Σε μερικά λιμάνια που κάθε χρόνο δέχονται τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες τουρίστες οι συνθήκες είναι τραγικές και επικίνδυνες και από θαύμα δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή του συνεδρίου, ο περιφερειάρχης ήταν ομιλητής στην ενότητα με θέμα «Διακυβέρνηση Λιμένων Ελλάδος» καθώς και συντονιστής στη συζήτηση με θέμα «Πολιτικές Λιμένων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.