Δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου σε διεθνή συνάντηση με θέμα «Η λογοτεχνία αλλιώς…χωρίς κλικ»

0

Στην 3η διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας συμμετείχε μαζί με ακόμα 20 σχολεία και 200 μαθητές της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Ν. Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου.

 

 

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης Ασπασία Χαβιά και Κάτια Ματσάκη συμμετείχαν στις θεματικές «Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο» καθώς και «Η φανταστική θέα της πραγματικότητας» αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Χαριτίνη Φωτοπούλου, οι μαθήτριες «είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις ιδέες τους, να σχολιάσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους στο πάνελ των συνέδρων και να αναφερθούν σε λογοτεχνικά βιβλία που είχαν διαβάσει».

Η συμμετοχή των δύο μαθητριών στηρίχθηκε από τις καθηγήτριες του σχολείου Πορφύρη Μάλαμα, Χαριτίνη Φωτοπούλου, Βασιλική Ηλιοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου. 

 

 

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

 

 

Συμμετοχή πλήθους «εκλεκτών» στη Μαθητική Συνάντηση

 

Σημειώνεται πως η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας, η οποία φέτος είχε θέμα «Η λογοτεχνία αλλιώς …χωρίς κλικ», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου, ενώ διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανάμεσα στους 50 εκλεκτούς εκπροσώπους, λογοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου, κριτικούς λογοτεχνίας, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που πλαισίωσαν αυτή τη μαθητική συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας ΑΠΘ και συγγραφέας, οι συγγραφείς Θ. Κοροβίνης, Γ. Πάσχος, Ν. Δαββέτας, Γ. Καλπούζος, Γ. Σκαμπαρδώνης, Στ. Ιντζές.

Τέλος, τις συζητήσεις συντόνιζαν γνωστοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. 

 

 

 

 

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από τη διευθύντρια Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διευθύντρια του σχολείου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στη συνάντηση και συγχαίρει τις μαθήτριες καθώς και τις οικογένειες για την υποστήριξη.

Παράλληλα, συγχαρητήρια απευθύνει και στις φιλολόγους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου οι οποίες «έχουν πετύχει να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων όχι μόνο μέσα από το μάθημα της Λογοτεχνίας αλλά και μέσα από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας και τις σχετικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολική χρονιά».                                                   

«Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητριών για την υποστήριξή τους και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για την πρόσκληση στη διοργάνωση αυτής της ευφάνταστης και πρωτοποριακής πρότασης διδασκαλίας για την προώθηση της λογοτεχνίας», σημειώνει.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.