ΕΛΜΕ Λήμνου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων στη WOLT

0

Την αλληλεγγύη της στους διανομείς της WOLT οι οποίοι πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, εκφράζει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 

Οι διανομείς στη WOLT έχουν ξεκινήσει απεργία η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 3 Απριλίου με τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι απορρίπτουν οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία και επαναφορά τους στα επίπεδα του Μαρτίου του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Επιπλέον ζητούν να σταματήσει η αδήλωτη εργασία και διεκδικούν συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη WOLT με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέλος, ζητούν δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (κράνος, μπουφάν μηχανής) καθώς και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου τονίζει πως οι διανομείς «δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουνε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας».

 

 

 

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του αγώνα των διανομέων της WOLT όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία µέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα, οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά µε το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά µόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. 

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη ζωή των διανομέων, έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , µε τη ταφόπλακα να μπαίνει από το νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς ξέρουν πολύ καλά, ότι στη πραγματικότητα είναι εργάτες µε απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είναι συνεργάτες, µε κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουνε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί»  της οικογένειας. Πολλοί από αυτούς είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών.

Έχουν όμως αποδείξει, ότι µε τον οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό τους αγώνα, µε την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο τους, μπορούν να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήµατά τους, όπως έγινε και µε το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια τους. Έλληνες και μετανάστεςδιανομείς, ενωμένοι και οργανωμένοι θα συνεχίσουν µέχρι το τέλος. 

Οι διανομείς της WOLT καλούν όλους τους συναδέλφους τους διανομείς σε οργάνωση και συντονισμό µε το Συνδικάτο, να δυναμώσουν τη προσπάθεια για την επιτυχία της πολυήμερης απεργίας, για να φτάσει παντού το μήνυμα:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.