Κοντιάς: Έργα ανάπλασης και προσβασιμότητας ύψους 340.000 ευρώ στον κεντρικό δρόμο του χωριού

0

Σύμβαση με ανάδοχο για έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης αλλά και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ανάπηρων πολιτών στον Κοντιά, υπέγραψε ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης.

 

Ειδικότερα, η σύμβαση ύψους 340.000 ευρώ, που υπογράφηκε από το δήμαρχο την Τρίτη 28 Μαρτίου, περιλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση οδού με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ, από το Μνημείο Πεσόντων μέχρι το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και την ανάδειξη του πηγαδιού σε διαμορφωμένο δημοτικό χώρο.

Το έργο «Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό Κοντιά Λήμνου», έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020», τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου, οι εργασίες θα γίνουν με σεβασμό στη φυσιογνωμία του παραδοσιακού οικισμού (χρήση κυβόλιθων, φωτισμός ίδιας μορφής). Με το εν λόγω έργο καθίσταται επίσης εφικτή η ασφαλής και απρόσκοπτη διέλευση από ΑμεΑ.

 

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο της κοινότητας για τα έργα ανάπλασης

Την υπογραφή της σύμβασης σχολίασε θετικά και ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού, Τάσος Καπώνης, ο οποίος υπογράμμισε πως «το αίτημα του συμβουλίου της κοινότητας Κοντιά για την αναβάθμιση-ανάπλαση του δρόμου της κεντρικής εισόδου του χωριού μας περνάει στο στάδιο της υλοποίησης μετά την υπογραφή της σύμβασης. Ευχαριστώ το δήμο Λήμνου για την συνεργασία μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται σε οικισμούς του Δήμου μας και σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η οικιστική και αισθητική αναβάθμιση, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου ύψους 340.000 ευρώ στον οικισμό του Κοντιά. Το έργο αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση ενός από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού μας, καθώς και στη βελτίωση της προσβασιμότητάς του από τα ΑμεΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.