“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το Νοσοκομείο

0

«Φωτιά» στην αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φαίνεται πως «άναψε» η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Λήμνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2023.

 

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «πόλεμος ανακοινώσεων» ανάμεσα στις τοπικές οργανώσεις των δύο κομμάτων με φόντο την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λήμνου και ειδικότερα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαντζαβέλας, σχετικά με την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού. Σχολιάζοντας το δελτίο τύπου που εξέδωσε η κ. Γκάγκα αμέσως μετά την επίσκεψή της, ο κ. Μαντζαβέλας τόνισε πως «η  λειτουργία πολλών δομών υγείας είναι οριακή λόγω και της σοβαρής έλλειψης ιατρικού προσωπικού και επιβάλλεται να επικαιροποιηθούν τα κίνητρα για τη στελέχωσή τους».

Την αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή δεν άφησε ασχολίαστη η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «οι τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν, ούτε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των εργαζομένων και κατοίκων του νησιού».

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ της εμπορευματοποίησης της υγείας, που οδηγεί σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα και στο χώρο της υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ για αοριστολογίες και διερωτάται γιατί «επιλέγει να «κατακεραυνώσει» με ιδιαίτερη ανακοίνωση τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χωρίς να κάνει το ίδιο για την Ν.Δ. και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα οφέλη που αποκόμισε το Νοσοκομείο Λήμνου από το νόμο 4368/2016, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στα ζητήματα υποδομής, εξοπλισμού και στελέχωσης με προσωπικό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λαβή για ακόμα μία ανακοίνωση από το ΚΚΕ, το οποίο επικαλείται τις κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αιτήματα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.